top of page
  • HKRV

Izvanredne vijesti! Hrvatski kraljević Karlo Habsburško-Lotarinški nalazi se u karanteni zbog obolje


Izvanredne vijesti! Hrvatski kraljević i prijestolonasljednik NjKV Karlo Habsburško-Lotarinški nalazi se u karanteni zbog oboljenja od koronavirusa.



Proširenjem epidemije koronavirusa u Italiji i Srednjoj Europi, te velikim brojem smrtnih slučajeva u Italiji, zahvatila je epidemija i našeg prijestolonasljednika kraljevića Karla, koji se trenutno nalazi sam u kućnoj karanteni u Donjoj Austriji, kako prenosi Kronen Zeitong (Auch Kaiserenkel Karl mit Coronavirus infiziert), iz telefonskog razgovora Christopha Matza s NjKV kraljevićem Karlom. U tom razgovoru NjKV kraljević Karlo poručio je da nema straha i da je u stalnom kontaktu s obitelji i prijateljima, a daljnje poslove i obveze vrši preko računala. NjKV Karlo Habsburško-Lotarinški unuk je jedinog hrvatskog kralja blaženika Karla IV. i sin veleodlikovanog hrvatskog domoljuba i borca za hrvatsku nezavisnost i međunarodno priznanje, pokojnog kraljevića Otona (Otta von Habsburga). Nakon kratkog testiranja, koje je završilo pozitivno na koronavirus, NjKV Karlo odlučio je postaviti se u kućnu karantenu. Ova epidemija zahvatila je velik dio zemalja, trenutni broj oboljelih iznosi 114,549, dok broj preminulih se pretpostavlja na 4,028. U našoj neposrednoj okolici najveća epidemija zahvatila je Italiju s brojem zaraženih koji iznosi 9,172, a broj umrlih 463. U Austriji broj zaraženih je 157, dok u Hrvatskoj čini 13 zaraženih.


Ovom prilikom vodstvo Hrvatskog kraljevskog vijeća, udruge šalje svaku podršku i molitve za ozdravljenje NjKV hrvatskog kraljevića Karla, te podsjeća sve članove i pratitelje da se drže preporučenih mjera zaštite od širenja ove epidemije.









101 views0 comments
bottom of page